Blog

Ik rijd nu Iame senior èn ID Shifter!

Ik moet jullie echt even een update geven!

Er is zoveel veranderd vergeleken met vorig jaar! Ik rijd nu senior in de Iame klasse. Behoorlijk wennen want aan mijn stoeltje hangt nu het maximum aan lood. In Mariembourg tijdens de GK4 begin dit jaar ging ik er voor het eerst mee rijden en dat viel niet mee. Er moest een hoop veranderen: ik moest meer aan krachttraining gaan doen en ik moest wat aan mijn gewicht gaan doen. Dus elke dag een shake van Jimmy Joy :-)! Die maak ik zelf en gooi er dan vers fruit bij. Ik moet nog veel meer aankomen, maar dat gaat best langzaam. Mylife, waar ik fitness, geeft me hierbij ook advies. Ik ben ook gaan werken, drie keer in de week bij de Jumbo, zodat ik zelf een bijdrage kan leveren aan het karten. En toen kwam daar een mooie kans om ook nog in een hele andere klasse te gaan rijden: ID Shifter (zie foto)!  Een kans voor mij om te leren schakelen. Deze 4-takt kart rijd ik bij de Kart Academy en de NK wedstrijden zijn van Chrono. Dit is een hele andere wereld. De Kart Academy is heel groot met wel 30 rijders. Samen met mijn ouders moeten we de kart zelf klaar maken. Daar leer ik heel veel van en als we het niet weten, krijgen we hulp. Iedereen helpt elkaar. De ID Shifter heeft 6 versnellingen, hij is heel krachtig, maar weer minder flexibel dan de Praga.  Ik krijg na de wedstrijd mijn data te zien en uitleg en tips hoe ik mezelf kan verbeteren. Dat is wel handig want ik rem nog te vroeg en ik zit soms niet in de juiste versnelling. Ik heb nu gereden in Strijen en in Venray en eigenlijk ging het best wel al goed, soms wat pech, maar ik heb wel kans gehad om op te klimmen. In de ID Shifter en met mijn Praga ben ik dus behoorlijk wat meters aan het rijden. Nu ben ik net terug van de GK4 in Genk en dat was super cool want ik heb samen met OW Karting de top 3 kunnen halen! De 3e plek! Nou, je kan wel zeggen dat ik op de goede weg ben dus! Ik hoop op nog veel meer prijzen dit jaar!

Verder lezen

Delen
Menu