Blog

En toen gebeurde dat ook nog,..

Mijn eerste race van het jaar in mijn Iame X30 Junior in Spa Francorchamps was eindelijk daar. Mijn team OW karting en ik stonden klaar om van deze race wat moois te gaan maken.

Vrijdag startte de training. Het was wel even wennen aan de kart en aan de baan. Het ging in elke stint steeds beter. Aan het einde van de dag was ik zelfs 3 seconden sneller dan in de ochtend. Samen met mijn teammaatje Floris had ik lekker getraind. We hadden vertrouwen in de racedag!

Zaterdag heb ik nog een keertje getraind en dit ging erg goed. Laat de quali maar komen. Die was toch een beetje teleurstellend. Met nieuwe bandjes gleed ik teveel en ik kon er een 10e tijd uit slepen. Dan moet ik het in de race maar laten zien. Daar geloofde ik wel in.

De start verliep super goed! Ik kwam al snel op de 7e positie en kon de middengroep van mij losschudden.  Na twee rondjes zat ik bij de kopgroep. Ik haalde de nummer 5 in, maar toen gebeurde het: voor mij spinde een jongen en ik kon hem niet meer ontwijken. Ik knalde ertegen aan. Nog geprobeerd weer door te rijden, maar mijn stuur zat vast. En gelukkig,..mijn hand was okee!

Race 2 startte ik vanaf plek 21. Het ging niet zo lekker. De kart voelde nog niet helemaal goed. Uit de chicane kon ik maar met moeite uit de bandenmuur blijven. Het stuur werkte nog niet mee. Ik schoof wel iets op maar niet zoals ik hoopte. Vlak voor de finish brak ook nog mijn gaskabel. Ook nu kon ik mijn race niet afmaken. Daar ging ik weer op het karretje!

Mijn monteur Miquel en de rest van het team hebben keihard gewerkt om de kart te verbeteren voor race 3. Ik startte nu van plek 22. Ik had er zin in. Ik was er klaar voor om iedereen te gaan inhalen. Het ging top en ik finishte 10 man verder. De snelheid, de grip en het sturen voelden goed. Ik sloot af met een superblij gevoel.

De samenwerking met het team was goed en we gaan ons nu voorbereiden op race 2 van GK4 in Genk. We gaan weer knallen! Super bedankt sponsors: Profin, Reclamestal, Aspera Grafica en Jeff!!

 

Verder lezen

Delen
Menu